MENÜ
2024. május 5.
Györgyi
Összehajtogatható, modern víztartály szárazság idején

Összehajtogatható, modern víztartály szárazság idején

newtechnology.hu • fotó: femina.hu

Magyarországon tavaly áprilisban volt az eddigi egyik legszárazabb hónap.

Az utóbbi években egyre gyakrabban hallani súlyos aszályokról és vízhiányos állapotokról a mezőgazdaságban. A sok környezeti változás miatt nő a száraz nyári napok száma, amelyek a mezőgazdaságot érintő aszályok mellett olyan természeti katasztrófákhoz is vezethetnek, mint a tűzvészek. Magyarországon tavaly áprilisban volt az eddigi egyik legszárazabb hónap – csak 1946-ban és 2007-ben jegyeztek fel ennél nagyobb csapadékhiányt.

A hazai vizsgálatok szerint ez a jelenség a következő években is visszatérő probléma lesz, és jelentősen befolyásolja majd a belföldi termékek minőségét, illetve árát. A tartós vízhiány, még ha rövid távon is, de orvosolható egy modern technológiai eszköz segítségével, a víztartállyal.

A vízellátás nehézségeivel nem csak a földműveléssel foglalkozó szakemberek és gazdák szembesülhetnek. A humanitárius segélyt szervező intézményeknek és a katonaságnak ugyanúgy szüksége lehet ivóvízre a kutató-mentő műveletek során. Emellett a nagy sportversenyek és zenei fesztiválok vízellátása is kihívást jelent.
Hogyan lehet ezt kivitelezni? Elsősorban egy speciális víztartály segítségével, amely rövid távon hatékony eszköz lehet a vízhiány ellen. 

Létezik olyan cég, amely hibrid víztartályt dobott nemrég piacra. Az 1000 literes űrtartalmú, innovatív kialakításának köszönhetően garantálni tudja a szállított folyadék teljes biztonságát és tisztaságát. A folyadék magasabb szintű védelmét a csúszó fedél- és a kiegészítő tömítések biztosítják. A tartályt úgy alakították ki, hogy a gyártáshoz használt műanyag ellenálljon a mechanikai károsodásoknak és az időjárási viszonyoknak, beleértve az UV sugárzást és a fagyot is. Ugyanakkor gondoltak a tartály tisztántartása is: a belső tér kompromisszumok nélküli tisztaságát az oldalfalakba beépített ajtók biztosítják.
Az oldalfalak nagy százalékban hajtogathatók, így sok helyet lehet vele megtakarítani az elszállítás során. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a víztartály hatékonyan
tudja segíteni a válságkezelési körülmények között végzett munkálatokat.